Thursday, October 25, 2012

Autors Club.lv, Dita Kalniņa un Laura Babrovska   
Sestdiena, 01 Septembris 2012

Pirmo reizi ogrēniešiem un pilsētas apmeklētājiem bija iespēja doties uz festivālu „Cita vide: Urbānais mežs”, kurš pulcināja lielu cilvēku skaitu un apmeklētāju vienojošais elements bija dzīvnieku maskas, kuras bija teju katram otrajam festivāla apmeklētājam. Citā vidē bija iespējams redzēt dažādu zvēru tēlus, tai skaitā tīģerus, vilkus, putnus un pat zivis, par kurām bija pārģērbušies festivāla apmeklētāji.



Festivāla pirmajā dienā laika apstākļi lutināja ikvienu festivāla apmeklētāju, jo pretēji solītajam lietum un aukstajam laikam, Citā vidē esošos priecēja patīkams laiks, bet, ja gadījās kāda vēja brāzma, vienmēr sasildīja patīkami siltā atmosfēra vai tur par blakus esošā tējnīcas telts, kurā ikviens varēja saņemt bezmaksas siltu tēju. Ikvienam, kurš gribēja iestiprināties, bija iespēja doties uz festivāla teritorijā esošajām teltīm, kur varēja iegādāties gan dažādas ēdamas lietas, gan arī kādu dzērienu.



Citas vides urbānajā mežā bija iespēja apmeklēt divas dažādas skatuves – galveno skatuvi, kurā uzstājās dažādi pašmāju un ārzemju mūziķi, kā arī elektronisko skatuvi, kura klausītājus priecēja ar kvalitatīvu elektronisko mūziku.


Vakara gaitā uz galvenās skatuves uzstājās tādi mākslinieki kā Mike Hawk Band, SAMM, Audience Killers, Colours of bubbles un citi, taču, vislielāko festivāla apmeklētāju atbalstu un sajūsmas spiedzienus izpelnījās pašmāju The Sound Poets, kuri priecēja gan ar vecākām un visiem zināmām dziesmām, kurām daudzi varēja dziedāt līdz, tā ari ar pavisam jauniem skaņdarbiem. Pēc The Sound Poets uzstāšanās pacietīgākos festivāla apmeklētājus, jau pašā nakts melnumā izklaidēja teatrālā grupa Gapoljeri, kuri Cita vide apmeklētājus pārsteidza ne tikai ar kvalitatīvo un izklaidējošo priekšnesumu, bet arī ar savu neparasto izskatu un atraktīvo uzstāšanos.
Paralēli tam visam uz elektroniskās mūzikas skatuves bija dzirdami tādi izpildītāji, kā CRC, DJ K KUT MAN, Mixmasters AG&RAITIS, DMITRY BAMBOVIY un citi. Pie šīs skatuves nemitīgi bija salīdzinoši liels festivāla apmeklētāju pūlis, kuri ļāvās ritmam un mūzikai, dejojot un izklaidējoties līdz pat rīta ausmai.









Neskatoties uz to, ka galvenais uzsvars tika likts uz divām galvenajām skatuvēm, vērīgākie apmeklētāji atrada iespēju izbaudīt mierīgo atmosfēru Chill stūrītī. Šajā mazajā un klusajā stūrītī skanēja dažādas ausīm baudāmas melodijas. Varēja baudīt gan ģitāristu sniegumu, gan citas neparastas mūzikas improvizācijas. Uz šīs skatuves uzstājās arī pazīstamais mūziķis Gints Cālītis, kurš interesantā veidā parādīja savu spēju radīt citādāku mūziku.






Cita vide: Urbānais mežs pirmajā dienā pulcināja dažādus cilvēkus, kuri varēja atpūsties un izbaudīt šīs vasaras pēdējo festivālu, ieskandinot rudeni un noslēdzot vasaru uz pozitīvas nots. Paši apmeklētāji apgalvo, ka no festivāla viņi sagaida labi un kvalitatīvi pavadītu laiku, iepazītus daudz dažādus cilvēkus, dzirdētu labu mūziku un, protams, izbaudītu pēdējās vasaras dienas festivālā un ar labu noskaņojumu gatavotos jaunajam mācību gadam.




No comments:

Post a Comment